Avtomatska vrata, avtomatska drsna vrata in  nihajna vrata

Avtomatska vrata

Nudimo vam celovito rešitev namestitve vseh vrst avtomatskih vrat, ki zajema svetovanje, projektiranje, izvedbo in servis.

Avtomatska vrata omogočajo enostavni prehod uporabnikov in visoke varnost, kateri posvečamo veliko pozornosti. Zelo pomembna prednost, ki jo dajejo avtomatska vrata vhodu v poslopje je, da poskrbijo za zmanjšanje mešanje zraka, s čimer prihranite pri stroških ogrevanja oziroma hlajenja vašega poslopja istočasno pa preprečite nadležni prepih v avli.

Na voljo so številni modeli ter različne izvedbe. Glede izbire avtomatskih vrat vam na podlagi naših dolgoletnih izkušenj vedno tudi svetujemo.

V vratih lahko uporabite različne vrste stekla, prav tako pa lahko barvo okvirjev prilagodimo vaši želji. Možne so vse različice po RAL barvni lestvici in različne vrste eloksaže.

 

PREDNOSTI IN ZNAČILNOSTI AVTOMATSKIH VRAT

Varnost
Tiho in nemoteno delovanje
Zanesljivost

Prilagodljivost
Dolga življenjska doba
Enostaven dostop invalidov

Minimalni učinek kroženja zraka
Lahek prehod uporabnikov
Vrtljivi oglasni prostor

Nihajna vrata

Postavitev avtomatskih nihajnih vrat priporočamo tam, kjer nimamo prostora za umik kril, oziroma na obstoječa vrata. V lično izdelanem okrovu se skrivajo vsi sestavni deli potrebni za delovanje in tudi varnostni elementi. Odlikujeta ga zanesljivo in tiho delovanje.

Nihajna vrata imajo sodoben elektro-hidravlični pogon , ki je oblikovan z namenom za širok spekter uporabe. Primeren je za skoraj vse vrste zunanjih in notranjih nihajnih vrat. Namestimo ga na poljubno stran vrat, saj lahko deluje tako na principu potega kot tudi potiska. Uporaben je tako za enokrilna kot tudi za dvokrilna nihajna vrata, pritrjena s tečaji ali nihajniki.

Za posebene zahteve uporabljamo prilagojene pogone namenjene uporabi na prehodih za invalide, hodnikih bolnišnic ter domovih za ostarele (kjer se zahteva tiho, prilagodljivo in zanesljivo delovanje), kot tudi v trgovinah, bankah in hotelih (kjer se izmenja veliko število obiskovalcev in kjer so zahtevnejši pogoji delovanja).

Vsi vgrajeni pogoni za odpiranje vrat zagotavljajo visoko stopnjo varnosti in jih kombiniramo s širokim spektrom varoval, ki preprečujejo, da bi vrata po nesreči koga priprla.

Varnost EN16005 je varnostni standard, ki ga upoštevamo in so naša vgrajena avtomatska vrata so z njim skladna.

Seveda vam bomo pri odločitvi pomagali in svetovali, saj je vsak pogon primeren za specifičen profil uporabe. Ko se ne morete odločiti za vrsto avtomatskega vhoda oziroma kadar omahujete ali avtomatski vhod potrebujete ali ne, nas pokličite in z veseljem vam bomo svetovali.

Avtomatska drsna vrata

Pri ločevanju prostorov in za vhode v posamezne sobe restavracije se odlično obnesejo drsna vrata, ker se gostom in strežnemu osebju ni potrebno dotikati vrat. Avtomatska drsna vrata so neopazna in ne zavzamejo skoraj nič prostora, kar omogoča boljši izkoristek tlorisa vaše restavracije.

Dvokrilna drsna vrata

Največkrat uporabljen model avtomatskih drsnih vrat je opremljen z elektroniko, pogonom, aktivatorji, ter varnostnimi elementi. Za uporabo jih priporočamo povsod, kjer je dovolj prostora za umik kril med odpiranjem.

Ukrivljena drsna vrata

Imajo podobno zasnovo, kot klasična drsna vrata in so primerna za glavni vhod. S svojo obliko še dodatno poudarijo vaše poslopje oziroma lokal. Pri isti širini kril kot klasična ravna drsna vrata, ukrivljena omogočajo večjo svetlo širino prehoda.

Enokrilna drsna vrata

Enokrina avtomatska drsna vrata delujejo enako kot dvokrilna vrata. Uporabljajo se pri ožjih prehodih oziroma kadar to zahteva narava vhoda (prostor za umik krila le na eni strani).

Vrtljiva vrata

Za čim lažji prehod uporabnikov, z nakupovalnimi vozički ali brez, ter za preprečevanje prepiha so najboljša rešitev vrtljiva vrata. Dvokrilna vrtljiva vrata so prava in varna rešitev za mesta, kjer vstopa in izstopa veliko število uporabnikov. Imajo največje predelke v razmerju s premerom vrat. Njihova oblika omogoča namestitev večjega števila varnostnih elementov, tako po horizontalni kot vertikalni stranici.

Velikost predelka omogoča tudi večje polje delovanja varnostnih naprav, vendar pa ne ovira prehoda uporabnikov. Vrtljiva vrata so na razpolago v različnih velikostih, z različnimi premeri in z vrtenjem vrat v smeri urinega kazalca ali v nasprotni smeri.

Zaradi svoje prilagodljivosti so vrtljiva vrata nameščena kot vhodna vrata na več tisoč vhodih po svetu. Organizacije, kot so letališča, banke, bolnišnice, hoteli in nakupovalna središča, so hitro prepoznale prednosti namestitve vrtljivih vrat, še posebej v primerih, ko so prehodi uporabnikov z vozički pogosti, hitri in številčni.

3-4 krilna vrtljiva vrata

3- in 4-krilna kompaktna vrtljiva vrata pomagajo pri vzdrževanju udobne notranje klime, ter istočasno pomenijo prihranek pri energiji. Združujejo prednosti vrtljivih vrat za notranje okolje in udobje, z varnostjo avtomatskih vrat.

Vse to je sedaj na voljo za ceno navadnih vrtečih vrat na ročni pogon. Večji premer je namenjen ljudem s prtljago, na primer v hotelskem preddverju, medtem ko manjši premeri zadovoljijo zmeren prehod obiskovalcev na vseh vhodih.

Pogonski del je nameščen nad vrtljivim delom, kar omogoča manjšo obrabo in lažje delovanje in posledično nižje stroške vzdrževanja. Geometrija vrtljivega dela je en odraz dobrega načrtovanja. Ta del vrat je izdelan tako, da zadrži kar največ zraka v samem krogu vrat. Za varnost pa še dodatno poskrbi vodilni del vrat s svojo ravno stranico, na kateri je nameščeno večje število varnostnih mehanizmov.

Vrata so zasnovana tako, da jih postavimo na končana tla. Pri tem niso potrebne dodatne ojačitve ali dodatni temelji. Dvokrilna izvedba vrat nudi tudi varnostno funkcijo vrat, saj se da krili postaviti in zakleniti v zaprti položaj, ki preprečuje nezaželen dostop.

Vrtljiva vrata združujejo varnost in praktičnost, pri tem pa je varnost uporabnikov vedno na prvem mestu. Sistem je razvit kot brezkontaktni vratni sistem. Tako vrtljivi del kot statični del sta opremljena s senzorji prisotnosti, ki skrbijo za varnost. Na vertikale vrtljivega dela so kot dodatna zaščita nameščeni mehki varnostni robovi.

Če vrtljivi del naleti na statično ali počasno oviro, se hitrost delovanja samodejno zmanjša in če je potrebno, se vrata tudi popolnoma ustavijo.

Vrtljivi del ima dve zaprti trikotni vitrini. Njuna postavitev v vratih je idealna za razstave ali oglaševanje izdelkov. Zakup teh vitrin povrne dobršen del sredstev, vloženih v nakup avtomatskih vrat.

Vrtljiva vrata tako na eni strani znižujejo stroške za ogrevanje oz. ohlajevanje prostorov, na drugi strani pa prinaša donos, ki ga s svojo edinstveno postavitvijo omogočajo oglasno-predstavitvene vitrine.

S svojo edinstveno dvokrilno obliko ne ustvarja efekta kroženja zraka, kar zmanjša volumen zunanjega zraka, ki vdira v prostor in obratno. To pomeni velik prihranek energije in pomembno zmanjšanje prepiha.

Zasnova in izdelava vrat krilnih vrtljivih vrat omogoča enostaven dostop in prehod z invalidskimi vozički.

Najvišja hitrost obračanja vratnih kril je prednastavljena v tovarni, vendar se jo da vseeno spreminjati, tako da zagotovimo optimalno delovanje glede na potrebe uporabnikov. Vrat se ročno ne da vrteti hitreje od prednastavljene najvišje hitrosti.