Steklene fasade

Steklena fasada energetsko učinkovita in modernega videza

Steklene fasade AluK z nosilno strukturo iz aluminija so odlična rešitev za zasteklitev oboda ali strehe vseh vrst objektov. Steklena fasada ima sodoben in privlačen videz, različne možnosti uporabe ter izjemna energetska učinkovitost, zaradi česar jih cenijo tako arhitekti kot investitorji.

Termično izolirane steklene fasade AluK odlikujejo:

premišljeno oblikovanje ter enoten in moderen videz

vrhunske statične, termične in zvočne lastnosti

možnost dobre osvetlitve prostorov v notranjosti

vsestranske možnosti uporabe na fasadah, strehah in zimskih vrtovih vseh velikosti in oblik

Kompaktna nosilna struktura iz aluminija poskrbi za stabilnost fasade, steklo pa za sodoben in estetski videz ter udobje bivanja z veliko svetlobe!

Vsestranskost in tehnološka dovršenost

Kakovostna in tehnično premišljena izdelava z dobro termično izolacijo stekla omogoča prihranek energije in zmanjšanje toplotnih izgub ter poskrbi za bolj prijetno bivanje v vseh letnih časih. Zaradi izjemne vodotesnosti pa so fasadni sistemi AluK primerni tudi za zasteklitev streh.

Izredno privlačna kombinacija aluminijastih profilov in stekla se lahko uporablja pri izdelavi vertikalnih in horizontalnih zasteklitev, prav tako pa je z njo možno uspešno zastekliti tudi nagnjene površine ali pročelja poligonalnih oblik.

Vrste steklenih fasad

Za pritrjevanje steklenih polnil na nosilno aluminijasto konstrukcijo se glede na potrebe in statične zahteve posamezne fasade lahko uporablja različne konstrukcijske tehnologije, na podlagi katerih ločimo:

Stabilna konstrukcijska zasnova, narejena po sistemu steber-prečka iz vidnih profilov AluK SL50 in SL60, omogoča prilagoditev različnim statičnim lastnostim objekta ter je zelo odporna tudi na najbolj močne vetrove. V takšno stekleno fasado z vidnimi profili je možno vstaviti tako različna strukturno lepljena ali mehansko pritrjena steklena polnila kot tudi okna ali vrata.

Primer profila za klasične steklene fasade

Sistem omogoča izdelavo fasade z minimalno vidnim aluminijastim profilom. Pri takšni zasteklitvi so odpirajoči se elementi po izgledu enaki kot vsa ostala polja, za bolj enoten in lepši videz celotne zastekljene površine pa poskrbi tudi minimalna širina aluminijastih profilov AluK AW86B.

Primer profila za polstrukturno stekleno fasado

Prefinjena zasteklitev brez vidnih aluminijastih profilov omogoča popolnoma enoten videz ter prav posebno eleganco. To še posebej pride do izraza, če je steklena fasada velikih dimenzij na hotelih, poslovnih stavbah in drugih objektih s kontinuirano zasteklitvijo. Pri tem se uporabljajo profili SG50 s skritimi prijemali za pritrditev in profili AW86S s strukturno lepljenimi steklenimi polnili. Takšna zasteklitev omogoča skorajda nevidne stike med stekli, ki so zaznamovani le z ozkimi fugami.

Primer profila za strukurne steklene fasade

Dodatne možnosti za še večje udobje

Zasteklitev fasad poskrbi za veliko naravne svetlobe v vseh prostorih, dodatno senčenje pa omogoča prijetno bivanje tudi v vročih poletnih dneh. Brisoleji AluK FRS za senčenje so učinkovita rešitev za zaščito pred soncem in vročino, ki poskrbi za dobro počutje.

Enostavno upravljanje sistema nudi vrhunsko udobje, možnost vertikalne ali horizontalne montaže in izjemna prilagodljivost pa ponuja številne možnosti za postavitev.

Poleg sistema za senčenje so na voljo tudi fasadni sistemi za prezračevanje AluK FVM, ki poskrbijo za višjo temperaturo zunanjih zidov tudi pozimi, s čimer preprečimo nabiranje vlage. Prezračevalne fasade se ne dotikajo zunanjega zidu in izolacije, zato omogočajo kroženje zraka, odvajanje vlage ter še boljšo energetsko učinkovitost.

Poskrbite za sodoben izgled vaše fasade!

Steklene fasade so energetsko učinkovita in zelo prilagodljiva rešitev, ki se lahko uporablja na objektih vseh vrst. Ekipa izkušenih strokovnjakov vam svetuje najprimernejšo rešitev za vaše potrebe.